Site Haritası  |  İletişim ve Kroki











 

Dünya hayvancılık sektörürünün yeni tercihi STEAM FLAKE teknolojisi TEGMA markasıyla artık Türkiye'de ...


Başta A.B.D. ve  Avrupa  olmak üzere , dünya genelinde  büyük bir  hızla yaygınlaşan Tahıl ve Baklagillerin  Hayvan beslenmesinde en önemli besin haline gelmesini sağlayan Yem  teknolojisidir.
Steam Flake üretim prosesinde kullanılan teknolojiyle, işlenen Tahıl ve Baklagillere hiçbir katkı maddesi ilave olmadan , diğer yem üretim tekniklerine göre daha fazla verim elde edilmesi sağlanmaktadir.
Sindirilebilirlik maximum seviyeye ulaşmakta  olup , ürünlerin  Bay pas özellikleri de % 100 lere varan oranlarda artmaktadır.
Nişasta kaynağı Tahıllar ve   proteince zengin Baklagiller , Steam Flake teknojisiyle işlenip, mevcut değerlerine göre yararlanabilirlik  anlamında önemli değişimlere ugramaktadırlar.
Hayvan beslemesinde temel olan 3 değerinde olumlu yönlü degişimine direkt katkıda bulunur.
;

Steam Flake işleminin Tahıl ve Baklagiller gibi çok değerli hammaddelerden yapılıyor olması, işlem sonrası oluşan lezzet ve hayvanların tüketim kolaylığından sebeple hayvan tarafından alım miktarının artması ve işlenen ürünün sindirilebilirlik değerlerinin maximuma gelmesi bu üretim modelinin tüm dünyada büyük bir hızla yaygınlastırmaktadır.

STEAM FALKE  Nasıl Üretilir ;
Kaliteli Hammadde Seçimi : Fabrikaya gelen Tahıllar, tam donanımlı bir laboratuvarda kontrol edildikten sonra teslim alınır. Kriterlere uymayan hiçbir ürün teslim alınmaz.( Rutubet, Kirlilik , Nişasta , Protein ,Yağ , Aflatoxin gibi analizler  ürün teslimine mutlak yapılmaktadır)
Işlenmeden önce çok iyi Temizlik : Hava emiş sistemli, en yeni teknoloji elekle  detaylı bir temizlık yapılır. Tüm Kırık taneler ( işlenmemiş üründe kırık taneler önemli bir bozulma noktasıdır) içerisindeki taş , toz , toprak ,farklı ürün , sap , koçan vb tüm kirlilik temizlenir . Fabrikaya gelen  ürünlerde % 10 cıvarı kirlilik çıkabilmektedir.
Özel sistemle tavlama ve dinlendirme : Tahıl ve Baklagillerin işlenmesinde doğru tavlama ve dinlendirme olmadan bir netice almak mümkün değildir. Bundan sebeple Isıtmalı su sistemine sahip özel bir makine yardımıyla , tavlama ve dinlendirme işlemine tabi tutulur. Tavlanan ürün 24 saatten az olmamak üzere ısı yalıtımlı silolarda dinlenmeye alınır.

Pişirme : Dinlenmiş ürün , ileri teknoloji imal edilmiş , hassas pişirme ve algılama özelliğine sahip Yüksek Basınçlı Kuru Buharla Pişirme makinesi nde 1 saatten az olmamak üzere pişirilir. Burada buharın kuru olması, buhar için kullanılan suyun insan tüketimin suyu olması mutlak kuraldır. Pişirme işleminde ürün içindeki zararlı bakteriler ölür. Yüksek sıcaklıkta ve uzun süre yapılan pişirmeyle sindirilebilirlik , steril olma ,yediğinden maximum yararlanma ve neticesinde de verimlilik artışı bu noktada olusmaya başlar.( Nişastanın Jelatinize olması )
Pişmiş Tanenin Alan  genişletilmesi ( Ezme) : Pişirme işleminin süresi ve bitişi otomatik sensörlerle takip edilmektedir( Bu özellikteki ülkemizdeki tek makinedir). Ürünün az pişmesi veya çok pişmesi kaliteyi etkileyen önemli faktörlerdir. Pişirme sonrası çok yüksek basınç uygulayan, dev silindirden geçirilerek pişmiş ürünün yapısal genişlemesi sağlanır. Ürünün doğru pişmesi kadar doğru ezilmesi de önemlidir. 1,5 mm ve daha altında kalınlık ve %  100 ezilme burada sağlanır.
Kurutma ve Soğutma : Pişirme ve ezilme işleminden sonra ürün Nemlı ve sıcak çıkmaktadır. Tüm ezme işlemleri sonrasında ürün ıslaklığı ve sıcaklığı mevcuttur. Özel imal edilmiş Steam Flake kurutma ve soğutma sistemine ürün gitmektedir. Burada da çok önemli husus ürün kurutulurken nişastasına zarar vermemektir. Ülkemizde özel Steam Flake kurutma-soğutmaya sahip firmamızdir. Piyasada merdiven altı yapılan ezme üretimlerinde kurutma ve sogutma olmamasindan sebeple ezmeler fermentasyona uğramakta ve buda hayvanlarda şisme, yavru atma ve farklı hastalıklar olarak ortaya çıkmaktadır.

Dinlendirme ve Paketleme : Ürün kurutma-soğutma sonrası Dinlendirme silolarına alınır. Nem ve Isı dengesini otomatik kuran bu silolarda sevkiyata kadar ürün bekletilmektedir. Dökme , BigBag ve çuvallı olarak ürün nihai tüketim noktasına satılmaktadır.
FAYDALARI  ;
*  Metabolik sisteminde herhangi bir zarara neden olmadan Maximum sindirebilirlik oranıyla  hayvanın genetiğinde var olan verim artışını ortaya çıkarır. Aynı miktardaki yem ,kırma ve ezmeye göre daha fazla et ,süt ve büyüme artışı sağlanır.

* Üretim öncesi  son teknoliyle kurulu laboratuvardan onay alan Tahil ve Baklagiller Steam Flake olarak işlenir. Hammadeden gelen kusur ve sonrasında yaşanabilecek problemler  tamamen ortadan kalkar.

* Üretime giren tüm hammaddeler çok detaylı bir temizlikten geçer.Yem Kırma ve ezme üretiminden farklı olarak Steam Falek edilecek ürün içerinde Toz, toprak farklı tane, koçan,kavuz gibi hiçbir farkli ürün olmaz.Buda Kaliteyi dogrudan etkileyen faktördür.

* Ürün işlenirken uygulanan yüksek basınç ve 130 C ler de  uzun süreli  pişirme sebebiyle hiçbir mikrobiyolojik bulaşma kalmaz, anti-nutrisiyonel faktörler ortadan kalkar.  Fabrikadan çıkısında Steam Flake ürünler % 100 sterildir.

* İskembede Nisastaya bağlı Asidik olmaz. Bundan sebeple (Sodyumbikarbonat ve buffer gibi ) diğer maliyet içeren ilave maddelerin kullanımına  ihtiyaç yoktur. Düzenli Steam Flake tüketilmesiyle Laminitisi ( topal ayak ) görülmez.

*Halk arasında ezme ve kırma olarak bilinen ürünlerde görülmekte olan fermantasyona uğrama ( hayvanda sismeye sebep olabilir ), aflatoxin ( kanser yapıcı madde )  gibi  ciddi problemlerin görülme olasılığı hiç yoktur.

*Tahılların hayvan tarafindan en fazla tüketilebileceği yöntemdir. İklim değişikliklerinde dahi hayvanlar tarafindan tercih edilen üründür.

*Lezzet ve kokusuyla hayvanlar tarafından tercih edildiğinden kuru madde tüketımını arttırır. Buda Süt , et artışı ve hızlı büyümeyi beraberinde getirir.

*Karaciğerde glikoz üretimini arttırır. Buna bağlı olarak ta meme mastarında Laktoz sentezi artar. Buda süt artışını tetikler . Yapılan çalışmalarda % 15 lere kadar  süt artışı ölçümlenmiştir.

*Süt yağini düşürmeden Süt proteinini arttırır. Yapılan çalışmalarda % 12 lere kadar süt proteinini arttırdığı görülmüştür.

*Sütte MUN oranını düşürür.( Diğer yemler ve farklı beslenmeden  gelmiş olan fazla azotu hayvan vücudundan atar ) Buda  dışı hayvanlarda Döl tutma orani yükseltir.

* Yüksek Glikoz sindirimine bağlı olarak hayvanda negatif enerji balansı görülmez. Buna bağlı olarak ta Ketoziz hastalığı çok az görülür.

*Besi programlarında sahip oldugu NDF değeriyle daha az kaba yem kullanılır.

*Lezzeti sebebiyle besi programlarında tüketimi arttırır. Buda % 15 civarı günlük et alım artışına sebep verir.

*Buzağılarda beslenmeye bağlı ishallerin önüne geçer ( 0-2 ay )

*Erken laktasyonda vücut kondisyonunu dengede tutar.

*Steam Flake kullanımıyla birlikte hayvanın iskembesinde mikrobiyal protein sentesi artar.Böylece rumende ki amonyak seviyesi düser, bu da kan üre azot seviyesini ve süt üre azot seviyesini düşürür. Bunun sonucunda da döl veriminde belirgin bir iyileşme olur.
*Rasyonda önemli bir enerji kaynağıdır. Basta Mısır olmak üzere Steam Flake ürünlerindeki By Pas artışı Protein değerlerinden faydalanma noktasında da çok iyi bir sonuç vermektedir. Bağırsakta çözünemeyen bypass proteinlerinin çözünmesi sağlanır.
*Atlar da beslenmeye bağlı Laminitis ve Kolik sancıları Steam Flake ürünler tüketildiğinde yaşanmaz. Dünyada Kabızlık ve Sancı yapmayan yem olarak ta bilinir.
Yukarıda liste ettiğimiz özelliklerle ilgili Bilimsel çalışmalar yapılmıştır. Bunlari “JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE” web sitesi üzerinden inceleyebilirsiniz. Yeni yem teknolojileri içinde faydaları bilimsel araştırmalarla desteklenmiş en önemli Yem Hammaddesi  “ STEAM FLAKE TAHIL” lardır .



   
OTEGA TARIM HAYVANCILIK GIDA LOJİSTİK MAKİNA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Organize Sanayi Bölgesi 8.Cadde No :1 Mustafa Kemal Paşa / BURSA
Tel : 0224 632 61 00 Pbx Fax : 0224 632 61 01